עשר סיבות לשלב את קפריסין בחייכם
1. בני אדם במרחב. בקפריסין חיים כיום כמליון בני אדם וכ 800,000 מהם חיים בקפריסין היוונית. שטח האי כחצי משטחה של מדינת ישראל ופה חיים
"אם יוצאים… מגיעים למקומות נפלאים…"
בעולם כולו גוברת המגמה של קנייה משותפת של נכסים. זה מוכר היטב מענף ההשקעות וגם נכון כשמדובר בבתי נופש ורגיעה. יותר ויותר אנשים, צעירים ומבוגרים, מחליטים להוציא פחות כסף ולקבל הרבה תמורה. מובן לכולנו שאם נאחד כוחות עם בני משפחה, חברים או אחרים הרוצים באותו החלום נוכל להשיג יותר מבחינת גודל הנכס, מיקומו, שטח האדמה הצמוד לו ומה שנמצא בו.
זה אומר שבקפריסין, במקרים רבים, בית של 300,000 אירו יהייה "שווה" יותר מפי 2 מבית של 150,000 אירו מבחינת שטחו הבנוי, מספר החדרים בו, מיקומו וכן הלאה. בעצם 3=1+1.
מזמינים אתכם לקרוא את הכתבה שמפרטת את היתרונות והחסרונות של רכישת בית משותפת. מסבירה את התהליך הנדרש לעבור כדי להצליח ואיך נוכל לעזור לכם בו. הכנו לכם שאלון התאמה שימקד מחשבותיכם ורצונותיכם וכדי שיהייה מעניין הוספנו גם וידאו של נכס יפהפה, מיוחד ומעניין לרכישה משותפת. שווה לקרוא עד הסוף לפני שרצים לוידאו או לפחות מיד אחרי. אבל אם לא יכולים להתאפק לחצו כאן למעבר לסרט הוידאו.
כתבנו את הנקודות המובאות כאן כדי לאפשר לכם להבין טוב יותר את הדרך העומדת בפניכם ושתוכלו גם לחשוב על תשובות לשאלות להן תצטרכו לתת תשובה במהלך ניסוח ההסכם ביניכם. אין לראות בכתוב כאן כעצה משפטית, ממש לא. ברור שתצטרכו עו"ד לניסוח ההסכם הזה ורישומו התקין מול הרשויות.
אלו הנקודות העיקריות שאותן צריך לכסות ההסכם במפורט. כמובן שעדיין, כל אחד מכם הוא אדם בפני עצמו ולכן תתכן הוספת סעיפים שיענו על צרכיכם. מעבר לכיסוי הנקודות הבסיסיות שהן חובה לכל הסכם שכזה יוכל העו"ד שילווה את התהליך לקחת את ההחלטות שלכם ולכתוב אותן בשפה המשפטית הנכונה.
1. בני אדם במרחב. בקפריסין חיים כיום כמליון בני אדם וכ 800,000 מהם חיים בקפריסין היוונית. שטח האי כחצי משטחה של מדינת ישראל ופה חיים
רכישת בית משותפת בקפריסין מעניינת אתכם?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
אז קודם כל, קנייה משותפת של נכסי נדל"ן למטרות שונות היא מגמה שמתגברת לה בשנים האחרונות. יש הרבה הגיון בגישה ואנשים רבים מעדיפים לשלם פחות, לקבל יותר ולהשתחרר מהרגלים ישנים של בעלות מלאה על נכס, במיוחד כשמדובר בנכס שישמש אתם רק בחלק מהשנה.
ואז הגיעה הקורונה ותרבות הצריכה ומגמת השוק הגלובלי הפתוח שאנו חיים בהן ספגו וסופגות טלטלה בימים אלו. הכניסה הכמעט בלתי נמנעת למיתון חוצה גבולות יחד עם טראומת הסגר והגבלת התנועה מביאות לשינויים שכבר מורגשים ויתעצמו בחודשים הקרובים.
אנחנו התרגלנו בתקופה האחרונה להסתדר עם פחות וכנראה שנצטרך להמשיך כך. ואולי אין בזה רע? אם אתם רוצים בית שלכם בלבד כי אתם מתכוונים לגור בו או לחילופין לנעול אותו כשאתם לא נמצאים כי אנרגטית, לא מתאימה לכם התחושה שעוד מישהו נמצא בבית זה עניין אחד. אבל מהשיחות הרבות שאנו מנהלים בימים אלו עולה תמונה שרובכם רוצה בבית כפרי לשימושכם אבל מעוניינים (ובצדק) לממן חלק מעלויות רכישתו או אחזקתו ע"י השכרתו כבית נופש כפרי. במקרה כזה ואם תשחקו עם המספרים תראו שנדרשים הרבה מאוד ימי השכרה כאלו על פני הרבה שנים כדי שתגיעו להון שחסכתם בהתחלקות בעלות רכישת הבית עצמו, עזבו התחזוקה השוטפת.
לפני שנים היה מותר לבנות בקפריסין בתים על אדמה חקלאית במצבים משפחתיים מסויימים. משהו כמו 6-10% בנייה הותרו. בשנים האחרונות זה אינו קיים ואדמה חקלאית נשארת אדמה חקלאית. הקפריסאים רוצים לרכז הבנייה במרכזי הכפרים וסביבתם ולא להכנס לשטחים חקלאים מרוחקים יותר.
הנכסים האלו שהיו אפשרים פעם הפכו נדירים וגם לפני הקורונה היו מאוד מבוקשים. כדי להבין העניין תחשבו על משקי עזר בישראל. זה הכי קרוב. אז משק עזר או חווה בקפריסין הנה הבאנו לכם אחד כזה נדיר המיועד לרכישה משותפת. בית שתוכלו להנות בו בגדול. שטח עצום לאוהבים לעסוק בחקלאות וגינון. מקום לבריכה ואזור פנאי ובילוי מול הנוף. שקט, שלווה ואווירה כפרית 20 דקות נסיעה מהכל.
עניין אתכם? חושבים שיעניין אחרים? מוזמנים בשמחה (ואפילו נודה לכם) לשתף הכתבה בפייסבוק, וואטצאפ או מייל.
הצמיחה הכלכלית של קפריסין ממשיכה לעלות מעבר לכל הציפיות. כאחת מכלכלות גוש האירו הצומחות במהירות, סדר העדיפות של המדינה משתנה כעת להבטחת המשך הצמיחה על
וניצור אתכם קשר בהקדם